Milovníci masa nám tento recept jistě nemilosrdně zkritizují, ale věřte, že bezmasý oběd vůbec nemusí být špatný!
Recept na vegetariánský boršč:
Suroviny:
3 větší mrkve
3 červené řepy
¼ hlavy zelí
1 lžíce octa
1 cibule
1 kostka zeleninového bujónu
nové koření, bobkový list
1 kelímek zakysané smetany
kopr na ozdobu
sůl
Postup:
1. Mrkev, zelí a řepu nakrájíme na středně velké kousky, cibuli na kolečka.
2. Zeleninu vložíme do hrnce, přidáme koření, bujón a sůl, zalijeme vroucí vodou.
3. Vaříme, dokud není zelenina měkká.
4. Zahustíme strouhanou syrovou bramborou a dochutíme lžící octa.
5. Podáváme s kopečkem zakysané smetany a snítkem kopru.
6. Jako příloha je vhodný tmavý opečený chléb.
7. Polévku lze zjemnit přidáním 2 lžic másla.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na polévky